TOEKAN VOGEL WALLPAPER

toekan vogel

Sommige geloven ook dat het vlees van een toekan niet mag gegeten worden als een man juist vader is geworden. Ze bewegen zich over korte afstanden voort waarbij een vlucht nooit veel verder is dan meter. Soms verjaagt de toekan ook de specht vanuit zijn hol om deze van hem in te pikken. Jonge exemplaren zijn doffer van kleur. Het meest gemaakte geluid is ‘yoo-JIP aa-jip a-jip’ en ‘keeuriek kirik kirik’.

Name: Vogore
Format: JPEG, PNG
License: For Personal Use Only
iPhone 5, 5S resolutions 640×1136
iPhone 6, 6S resolutions 750×1334
iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus resolutions 1080×1920
Android Mobiles HD resolutions 360×640, 540×960, 720×1280
Android Mobiles Full HD resolutions 1080×1920
Mobiles HD resolutions 480×800, 768×1280
Mobiles QHD, iPhone X resolutions 1440×2560
HD resolutions 1280×720, 1366×768, 1600×900, 1920×1080, 2560×1440, Original

Swainsons toekan IUCN – status: Het bijgeloof zegt dat dan op het pasgeboren kind een vloek zal rusten. Na hun 9e levensweek kunnen de jongen zelfstandig hun eten vinden. Overgenomen van ” https: Een ander geluid is ‘kiejos taday taday’. Het broedseizoen is afhankelijk van het leefgebied van januari tot en met juni. Droge laaglanden wordt door de vogel meestal vermeden.

De basis van de staart aan de bovenzijde is wit. De swainsons toekan Ramphastos ambiguus swainsoniisoms ook swainson toekan genoemd is een ondersoort van de Ramphastos ambiguus zwartsnaveltoekan en is een vogel uit de toekan familie en de orde der spechtvogels. Het meest gemaakte geluid is ‘yoo-JIP aa-jip a-jip’ en ‘keeuriek kirik kirik’.

  SHLOMIT MALKA WALLPAPERS

De poten zijn felblauw. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Kwetsbaar [1] Taxonomische indeling Rijk: Afbeeldingen Swainsons toekan op Wikimedia Commons. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 11 jan om Tijdens het eten houdt de vogel zijn prooi vast onder vogwl poten en trekt deze met zijn snavel in stukken. Sommige geloven ook dat het vlees van een toekan niet mag gegeten worden als een man juist vader is geworden.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor vogl informatie.

De toekan by henk potvis on Prezi

Daarnaast wordt hun dieet aangevuld met insectenhagedissenkleine slangenjonge vogels, vogel eieren en soms kleine zoogdieren zoals muizen. Zowel de wetenschappelijke als Nederlandse naam voor deze vogel is vernoemd naar de Engelse ornitholoog William Swainson.

Soms verjaagt de toekan ook de specht vanuit zijn hol om deze van hem in te pikken. Swainsons toekan op Wikispecies. Ze bewegen zich over korte afstanden voort waarbij een vlucht nooit veel verder is dan meter.

  VAINGLORY FLICKER WALLPAPER

Swainsons toekan

Het voedsel van deze vogel bestaat voornamelijk uit fruit. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

De vogel nestelt in boomholtes welke zijn ontstaan door rotting of hij gebruikt hier een verlaten spechtennest. Ramphastos ambiguus swainsonii Gould De ring rondom de tlekan heeft een bijna fluoresceerde groene kleur.

Jonge exemplaren zijn doffer van kleur. De broedtijd bedraagt 17 tot 19 dagen.

Tijdens het roepen gooit de vogel zijn kop in zijn nek, beweegt hij zijdelings over de tak en beweegt hij zijn staart snel op en neer. Lokale afbeelding anders dan op Wikidata. In Centraal- en Zuid-Amerika wordt de toekan geassocieerd met kwade geesten.

De basis van de onderzijde van de staart is kastanjebruin evenals het onderste deel van de borst. De vogel is te vinden van zeeniveau tot ongeveer op meter hoogte. Overdag verspreiden de groepen zich soms waarna ze rond de schemering weer verzamelen en soms gezamenlijk roepen.

Related Posts